EKOskolu Rīcības dienas

Aizvadītajā nedēļā, no 7. līdz 11.novembrim skolā norisinājās EKOskolu Rīcības dienas, kurās tika aktualizēta tēma par bioloģiskās daudzveidības nozīmi mūsu apkārtnē.

Šīs nedēļas laikā skolēni skolas teritorijā ar aplikācijas PlantNet palīdzību noteica dažādas augu un koku sugas. Sākumskolas skolēni izveidoja plakātus, kuros aktualizēja bioloģiskās daudzveidības tēmu. Savukārt 4.-6. klašu skolēni sagatavoja kartiņas, kurās ir iekļauta informācija privātmāju īpašniekiem ar ieteikumiem, kādus augus dārzā stādīt, lai veicinātu bioloģisko daudzveidību dārzā. 8. un 9. klašu skolēni bioloģisko daudzveidību pētīja arī angļu valodas stundās, iepazīstot skolas apkārtnes augus un veidojot savus ieteikumus par to, kādus augus vēl būtu vēlams iestādīt skolas apkārtnē.

Bioloģiskā daudzveidība nodrošina tīru gaisu un ūdeni, kā arī pārtiku un medicīnai nepieciešamas vielas. Lai samazinātu ietekmi uz bioloģisko daudzveidību, mēs varam izvēlēties vietējo lauksaimnieku produktus, iegādāties sezonālus augļus un dārzeņus. Tāpat arī samazināt izmestās pārtikas daudzumu un palmu eļļas patēriņu ikdienā. Ja redzi mežā atkritumus, savāc tos vai ziņo atbildīgajām iestādēm!

Paldies skolēniem un skolotājiem par iesaistīšanos rīcības dienu aktivitātēs! 

Fotogrāfijas no pasākuma var apskatīties https://padlet.com/elizabetelocmele/1d06q29bszo54mzn

 

Valmieras Viestura vidusskola jau 10.gadu piedalās Ekoskolu programmā. Katru gadu tiek aktualizēta kāda tēma ar kuru skolēni vairāk iepazīstas visa mācību gada laikā, piedaloties dažādos pasākumos un aktivitātēs. Šī mācību gada tēma – enerģija. Jau 24.novembrī 5.-6.klašu skolēni piedalīsies pasākumā “Esi sveicināts Ekoskolā!”, kurā caur priekšnesumiem, prezentācijām un darbnīcām apskatīsim dažādos enerģijas ieguves veidus.

 

Elizabete Ločmele