Noslēdzošie kursi Erasmus+ projektā

Šonedēļ ar kursu “Klase sadarbībā: skolotāji kā treneri, klases kā komandas” (Collaborative Classroom: Teachers as coaches, classrooms as teams) noslēdzas Valmieras Viestura vidusskolas skolotāju mācību braucieni Erasmus+ projektā “Valmieras Viestura vidusskolas pedagogu profesionālo kompetenču pilnveide pandēmijas ietekmes mazināšanai” ID 2022-1-LV01-KA122-SCH-000074875.
Projekta noslēdzošie kursi notika Francijas Azūra krastā, Nicā. Skolotāja Vineta Šmite kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Rumānijas, Ungārijas, Čehijas, Vācijas un Norvēģijas iepazina šo valstu izglītības sistēmu nianses, dalījās pieredzē par dažādiem paņēmieniem, kas ļauj uzlabot klasvadību, skolēnu motivācijas un atbildības celšanu. Iejutāmies gan skolēnu, gan skolotāju lomās, skaidrojot dažādus terminus, deleģējot lomas komandās, izvirzot problēmas un prezentējot risinājumus. Apguvām protokolu veidošanu dažādām klases situācijām, iepazināmies ar UNESCO virzīto projektu “Happy Schools”, kā arī meklējām risinājumus sarežģīta klases klimata uzlabošanai.
Nica mūs sagaidīja ar patiešām siltu +35 grādu sauli, taču karstums neatturēja nedz no vecpilsētas šauro ieliņu apskates, nedz pastaigas pa Angļu promenādi (Promenade les Anglais), kāpšanas pilskalnā (Colline du Chateau) un Nicas un Villefranšas (Villefranche-sur-Mer) apskates, izbraucot ar kuģīti Eņģeļu līcī (Baie des Anges).
Šie kursi notika nedēļā, kad Francija svin Bastīlijas dienu jeb Francijas Nacionālo dienu, kad visā valstī notiek svētku pasākumi un uguņošana. Tiesa, šogad šos pasākumus nedaudz aizēno pēdējo nedēļu protesti, bet Nicā svētku sajūtu mazina arī 2016. gada 14. jūlijā notikusī traģēdija, kad svinētāju pūlī iebrauca smagā mašīna, nogalinot 86 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 400.
Kursi nu aizvadīti, vēl mēnesis laika atpūtai un pārdomām, un tad, septembrī – jauna klase, jauna komanda un laba iespēja kursos gūtās zināšanas likt lietā!