Betija Bernāte – Latvijas izlasē jaunajiem satiksmes dalībniekiem!

Katru gadu “Ceļu satiksmes drošības direkcija rīko “Jauno satiksmes dalībnieku forumu”. Tajā tiek pārbaudītas skolēnu prasmes braukt ar velosipēdu, ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, velosipēda uzbūve, pirmās palīdzības sniegšana.

Forums norisinās vairākās kārtās, kurās nosaka pašus labākos, kas piedalīsies Latvijas izlases sastāvā dalībai FIA ETEC. Šogad sacensības norisināsies Parīzē, Francijā 19.-22.septembrim.

1.kārta ir reģionālās sacensības Valmieras novadā, kuras notika jau 3.maijā. Valmieras Viestura vidusskolas audzēkņiem veicās ļoti labi. Meitenēm 1. vietu ieguva Betija Bernāte no 5.c klases, 3.vieta – Laumai Bērziņai no 5.b klases, zēniem 1. vietu ieguva Renārs Miķelsons no 5.c klases, 2. vieta – Ralfam Pētersonam no 5. c klases. Viņi tika uzaicināti uz 2. kārtu, kura norisinājās Rīgā, Biķernieku trasē 31.maijā.

Sacensības ir interesantas un  aizraujošas. Betija savā vecuma grupā starp meitenēm ieguva 1. vietu un tiesības piedalīties 3. atlases kārtā cīņā par tiesībām iekļūt Latvijas izlases sastāvā. Lauma ieguva 25. vietu, Renāram – 26.vieta, bet Ralfam – 36.vieta.

Betija pa vasaru ļoti cītīgi un neatlaidīgi pilnveidoja savas braukšanas prasmes un mācījās ceļu satiksmes noteikumus un pūliņi ir atmaksājušies. Septembrī Betija Bernāte vēl kopā ar 3 skolēniem no Latvijas piedalīsies sacensībās Parīzē.

Vēlam Betijai labu veiksmi olimpiskajā Parīzē!

Nu jau 6.c klases audzinātāja Aiga Lūsiņa