Tiksimies skolas vēstures muzeja klasē!

Saulainā 27.augusta pēcpusdienā, priecīgiem aplausiem skanot, skolas direktors Uldis Jansons un muzeja klases vadītāja Anda Dubulte pārgrieza lenti, atklājot Valmieras Viestura vidusskolas vēstures muzeja klasi! Tā ir iekārtota pagalma ēkā zem kamīnzāles.

Skapjos un plauktos salikts iepriekšējo skolas vēstures materiālu krājēju Helmuta Ozola, Jautrītes Ozolas, Māra Lapsiņa vākums, papildināts ar skolotāju un absolventu dāvinājumiem un atstātajām liecībām.

Jau atklāšanas reizē viesi izrādīja lielu interesi gan par klašu albūmiem, gan par priekšmetiem, kas liecina par skolu tās garajā mūžā. Tagad katru otrdienu uz skolas vēstures muzeja klasi nāk skolēni, lai iepazītos ar savas skolas vēsturi. Aizraujoši ir pamanīt agrāko laiku fotogrāfijās, kā mainījušās skolas telpas laika gaitā. Šā gada decembrī svinēsim skolas ēkas 85.dzimšanas dienu, bet svarīgi ir arī saprast, ka skolas kā izglītības iestādes sākums ir daudz senāks.

Skolas vēstures muzeja klases iekārtošanā vēl ļoti daudz darāmā, sakārtojot un atšifrējot visus daudzos materiālus, kas savākti. Tāpat jāaizpilda robi, kas radušies laikā, kad skolas vēstures izpēte bija pārtraukta. Muzeja klasē ļoti gaidīti ir dokumenti, liecības, priekšmeti, kas stāsta par pēdējiem 10 – 15 gadiem Viesturskolas mūžā. Absolventi, bijušie un esošie pedagogi, pārskatiet savus “arhīvus” un, ja iespējams, dalieties ar savu skolu – Valmieras Viestura vidusskolu!

Tiksimies skolas vēstures muzeja klasē!

Anda Dubulte, skolas vēstures klases vadītāja.