Karjeras nedēļas aktivitātes 1.a klasē

Karjeras nedēļas ietvaros arī mazie viesturieši iepazina un izzināja divas profesijas- zobārsts un rakstnieks.

Pie mums ciemos bija atnācis Gabrielas tētis Mārtiņš, lai pastāstītu par savu amatu- zobārsts. Bērniem bija lieliska iespēja noskaidrot, cik ilgs ir izglītošanās ceļš, lai kļūtu par labu zobārstu, no kā sastāv zobiņi, kāpēc un kā tos pareizi kopt. Tagad vakarā vairs nevajadzēs skaitīt, cik zobu mutē ir astoņgadīgam bērnam, to tagad pirmās klases skolēni zina. Bet cik zobu ir zilonim? Atnāciet uz 1.a klasi, mēs izstāstīsim!

Neviltots prieks ir dāvaniņu saņemšana, par tām arī Gabrielas tētis bija parūpējies.

Otrs ciemiņš mūsu klasē bija rakstniece Inese Valtere programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Viņa mūsu skolā viesojās jau trešo reizi. Rakstniece mums pastāstīja par to kā top grāmata, sākot no pašas idejas līdz pat zelta burtiem uz grāmatas vāka. Cik aizraujošs un vienkāršs ir veids, kā izdomāt neparastus grāmatas varoņus. Nu, piemēram, MAR(sietis) + (gur)ĶĪŠI= MARĶĪŠI.                                                                   

 Kad galvenie varoņi ir izdomāti, tad jau fantāzijas maisam gals ir vaļā! Idejai pievienojas iztēle un soli pa solim rakstnieks tuvojas reālai grāmatai.

Paldies mūsu abiem ciemiņiem par viesošanos 1.a klasē! Paldies, ka dažādojāt mūsu ikdienu! Paldies par iedvesmojošo stāstījumu!

 1.a klases audzinātāja Vineta Zariņa