Dots devējam atdodas. Tā ir!

Jau sešpadsmito gadu pēc kārtas notiek labdarības organizācijas „Palīdzēsim.lv” rīkotā akcija „Labo darbu nedēļa”. Šī nedēļa ir kā atgādinājums un pamudinājums mums visiem, ka arī mazi soļi, mazas darbības noved pie liela rezultāta. Nav jāgaida īpašas dienas, īpašas nedēļas, jo arī steidzīgajā ikdienā varam atrast laiku veltīt uzmanību tam, kam tā tajā brīdī nepieciešama visvairāk.

Arī Valmieras Viestura vidusskolas skolēnu, skolotāju un vecāku kolektīvs vienojās labām iecerēm un īstenoja tās. Sākot jau ar maziem, bet tik ļoti svarīgiem ikdienas ieradumiem kā krēslu pacelšana, lai būtu ērtāka telpu uzkopšana, durvju atvēršana skolasbiedriem, rūpes par klasesbiedriem, palīdzēšana vecākiem, brāļiem, māsām, līdz lielām lietām un darbiem, kas prasa īpašu plānošanu, gatavošanos un aizrautību darot.

Labie darbi jāsāk ar sevi un tuvāko vidi sev apkārt. Tāpēc 2.b, 5.a un 10.c klases kolektīvs kā labo darbu izvēlējās skolas teritorijas sakopšanu rudens lapu grābšanas laikā.

Lai sildītu sirdis un vairotu labestību ikdienā, 1.b klases kolektīvs kopā ar vecākiem veidoja vēlējumu kartītes klasesbiedru ģimenēm, savukārt garāmgājējus ar pašu veidotām kartītēm iepriecināja 2.c klases kolektīvs.

9.a klase izstrādāja un vadīja “Dzejas darbnīcas” 4. un 5. klašu skolēniem Viesturskolā. “Labo darbu nedēļas” ietvaros viņi arī apkopos paveikto aktivitāšu rezultātus un izgatavos pateicības un grāmatzīmes, lai sveiktu darbnīcu dalībniekus. Savukārt 11.a klase ar izrādi “Pērs Gints” viesosies Kauguru pagasta kultūras namā.

1.a klases kolektīvs jau septīto gadu turpina tradīciju doties ciemos uz Urgas veco ļaužu aprūpes namu, lai kopā ar vecajiem ļaudīm spēlētu galda spēles. Tuvojoties valsts svētkiem un Ziemassvētkiem, pirmklasnieki gatavos apsveikumu kartītes, lai iepriecinātu gan pašus seniorus, gan iestādes darbiniekus. 2.a klases kolektīvs sarūpējuši dažādus saldumiņus un izveidojuši kartītes, ar ko iepriecināt Valmieras pansionāta iemītniekus.

Sirdsiltu satikšanos pie cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem Camphill ciematā “Rožkalni” Valmieras novadā piedzīvoja 7.b klases kolektīvs, kuri turp devās ar čaklām un darbīgām rokām. Atsaucoties Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” aicinājumam, 4.b klases skolēni ziedoja puzles un galda spēles, kuras nogādāja uz Camphill “Rožkalni” ciematu.

Ar rotaļām un dāvaniņām viesoties pie pirmskolas vecuma bērniem Ziemassvētku gaidīšanas laikā, iecere ir 11.b klases kolektīvam.

Apzinot vajadzības Dzīvnieku patversmē, vairāku klašu kolektīvi vēlējās palīdzēt dzīvnieciņiem. Ar 1.c, 3.c, 4.a, 5.b, 5.c un 10.c klases skolēnu un vecāku gādību sarūpēti kārumi, segas un citas nepieciešamās lietas, kuras var uzlabot patversmē esošo dzīvnieku labklājību, un ar savu klātbūtni piepildīja ierasti salto dzīvnieku ikdienu. Ar palīdzīgu roku uz zirgu stalli Inčukalnā devās 11.a klases pārstāvji.

3.a klase “Labo darbu nedēļu” iesāka ar salasīto ozolzīļu nodošanu Valkas mednieku kolektīvam. Zīles lasītas gan mājās, gan skolas teritorijā, līdz salasīti vairāki maisi. Zīles cītīgi lasījuši un mednieku kolektīvam nodevuši arī 2.c klases skolēni.

Katrs labais nodoms un darbs apvienojas mūžīgā enerģijas virpulī, darot pasauli, kurā mēs paši dzīvojam, labāku!

 

Labos darbus apkopoja direktora vietniece izglītības jomā (audzināšanas darbā) Zane Švēde.