Viesturieši paplašina zināšanas par augu veselību

18. oktobrī Valmieras Viestura vidusskolā viesojās Latvijas Agronomu biedrības un Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāvji ar informatīvu kampaņu #PlantHealth4Life jeb “Augu veselība – dzīvībai”, kas popularizē augu veselības nozīmi ikdienas dzīvē. Kampaņa notiek 22 Eiropas valstīs un Viesturskola ir viena no piecām Latvijas skolām, kur norisinās kampaņas aktivitātes.
5. klašu skolēniem bija iespēja paplašināt savas zināšanas, iesaistoties praktiskās aktivitātēs. Viņi ar lielu interesi veica sagatavotos uzdevumus un 40 minūtes šoreiz šķita tik īss mirklis, ka labprāt vēl turpinātu aktīvās spēlēs.
Ringolds Arnītis, agronoms un Viesturskolas absolvents, iepazīstināja 10.b un 12.b skolēnus ar agronomijas galvenajiem darbības virzieniem, aktualizēja ilgtspējīgas nākotnes jautājumus un ar savu dzīves pieredzi iedvesmoja izvēlēties savu izglītības un karjeras ceļu.

Kampaņai ir tapusi īpaša himna, kuras autors un izpildītājs ir augu draugs Edgars Bāliņš. Pārbaudot mūsu zināšanas, Edgars arī digitāli izklaidēja ar spēli “Mīts vai patiesība?”. Mums visiem ir sava loma augu veselības saglabāšanā, un, sargājot augus, mēs aizsargājam dzīvību.
Viesturskolā ciemojās arī zaļais Pestijs (Pesty), kampaņas galvenais simbols, kurš ir karantīnas organisms un simboliska visu kaitīgo organismu seja. Nodarbību noslēgumā Pestijs labprāt pozēja kopā ar viesturiešiem.
Paldies par izglītojošām nodarbībām!

12.b klases skolniece Elija Eglīte