Arī šajā mācību gadā Valmieras Viestura vidusskolā savu darbību turpina interešu izglītības programma “Līderes”. Tajā darbojas 14 dalībnieces.  Oktobris programmas meitenēm bijis iespējām un notikumiem bagāts mēnesis, neliels ieskats par to šajā rakstā.

Par to, kā mums gāja pasākumā #PanākumuSkola 2023, iespaidos dalās Anna:

 “10. oktobrī mēs devāmies uz Rīgu, lai piedalītos pasākumā #Panākumu skola 2023’’, kas notika augstskolas ‘’Turība’’ telpās, kā arī tika straumēts tiešsaistē gan platformā ‘’Youtube’’, gan ‘’Facebook’’. Pasākumu vadīja Markus Riva, pieredzē dalījās 5 Latvijā zināmas personības. Pasākumu atklāja Coca- Cola HBC Polijas un Baltijas ģenerāldirektore – Ruža Tomiča Fontana, kura pastāstīja un iedvesmoja ar savu karjeras stāstu. Artūrs Mednis iedziļinājās tēmā par mākslīgo intelektu un tā nozīmi nākotnes biznesa procesos, kā arī stāstīja par savu mērķu sasniegšanu.  Pasākumu un raidījumu vadītājs  Renārs Zeltiņš dalījās ar vērtīgām atziņām, sagrupējot tās savā “Pasākumu skolas” 12 klašu svarīgu prasmju pieredzē. Lelde Dreimane, Dailes teātra aktrise un uzņēmēja, deva iedvesmu par mērķu izvirzīšanas svarīgumu un neatlaidību. Zanda Arnava, kura jau vairākus gadus strādā par Accenture Baltijas studijas vadītāju, raisīja domas par rītdienas iespējām mācībās un to svarīgumu. Kaspars Gorkšs, Latvijas Darba Devēju Konfederācijas ģenerāldirektors, pastāstīja, kā rast kopīgu valodu, strādājot komandā.

Pasākums mums patika, tas bija interesants un iedvesmojošs. Ikviens no lektoriem jauniešus  iedrošināja definēt nākotnes mērķus un uz tiem virzīties, akcentējot nozīmi ticēt sev, nenobīties un nepadoties!”

Meiteņu aktīvo līdzdalību Karjeras nedēļas norisē apraksta Linda.

“Karjeras nedēļas ietvaros 4. un 5. klasēm bija iespēja redzēt līderes darbībā. Mēs pašas apguvām jaunas prasmes, sagatavojot un vadot skolēniem stundas par līderību. Melotu, ja teiktu, ka bija viegli, taču šo pieredzi es ar lielāko prieku vēl atkārtotu, tagad saprotu, ko varam vēl sniegumā pilnveidot. Stundas laikā piedāvājām skolēniem spēlēt mēmo šovu, veikt radošus uzdevumus, kas palīdzēja ieraudzīt klases līderus, attīstīja zināšanas par līderību un stiprināja prasmes komunikācijā, mērķtiecīgumā un lēmumu pieņemšanā, kā arī visi kopā jautri pavadījām laiku. Mūsu nodarbību mērķis bija parādīt, cik dažādi ir līderi, un ikviens par tādu var kļūt, ja mērķtiecīgi pilnveidos sevī līderības prasmes.

Brīvdienu nedēļā Alise, Nora un Anna pieteicās kā brīvprātīgās palīdzēt 1. – 6. klašu Valmieras novada skolēnu radošajās nodarbībās “Veselības nedēļa”, kas notika mūsu skolā. Meitenes atbildīgi veica uzticētos pienākumus, kā arī pašas guva jaunu pieredzi un ieskatu pedagoga ikdienas darbā. Par palīdzību sakām paldies arī Denīzei, Elīzai un Mariusam! 

Savukārt, Annija iesaistījās starptautiskajā jauniešu projektā, kas brīvlaikā notika tepat Valmieras novadā, bet nākotnē viņai pavērs iespējas apceļot pasauli un pilnveidot sevi kopā ar Eiropas valstu vienaudžiem. Annija atzīst, ka lielākais ieguvums ir tas, ka iegūti jauni kontakti, draugi un uzlabotas angļu valodas prasmes.

Viesturieši, piedāvājumu un iespēju sevi pilnveidot papildus mācību darbam patiesi ir daudz, vai jūs tos ieraugāt un iesaistāties? Prieks un lepnums par visiem, kas tikko teica – jā!

Lolita Vanaga, Programmas “Līderes” pedagogs